2011. január 27., csütörtök

Banános-málnás jégkrém /Raspberry Banana ice lolly/


Emmának na és nekünk is készült ez a gyümölcsös jégkrém.
Néhány éve hozzájutottam ehhez a praktikus jégkrém készítő formához. Csupa finom és egészséges hozzávalókból készült.

Elkészítés:

Banánt turmixoltam vaníliával, datolyával. A forma aljába csoki ( kakaópor, kókusz olaj, stívia, megdermedt és összetörtem) darabokat szórtam, majd ráöntöttem a banános krémből egy keveset. Összekevertem kis pálcikával a formában. A maradék banános krémhez fagyasztott málnát szórtam. Turmixoltam, majd a formákat megtöltöttem ezzel. Belekerültek a fogantyúk és már csak ki kellett várni, hogy megfagyjon:-)

A banántól finom krémes lett, vizet nem tettem bele.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Móni!

nem blogoló vagyok, de lelkes követője a nyers blogoknak, és persze fogyasztója is:)ezért érdekelne, hogy honnan lehet beszerezni ilyen fagyi formát?már régóta kresem!jah, és még egy kérdés...de melyik nyers elv híve vagy? a saját érzékeid mentén ezel nyerset gondolom, de mi dominál az étrendedben, hogy tartani tudd a súlyod, tehát ne fogyj és közben ne érezd magad túl zsírosnak...úgy találkoznék veled, mert a receptjei alapján hasonló az elgondolásunk, csak te sajnos pápán laksz, én meg Budapesten, de ha van kedved összehozhatnánk egy talit!(gittát ismerem meg a többieket)

Sütő Mónika írta...

Szia Dettu!
Ezt a formát a Lidl-be vettem.
Nem sorolnám be magam, még tanulok, kísérletezgetek. Amikor hallottam erről az életformáról, hittem benne és amiben az ember hisz azt jó ha éli is.
Reggelire szoktam gyümölcsöt enni, később már nem jellemző. Ebédre valami tartalmasabbat készítek, magokkal, vacsorára már csak salátát. Nem vagyok 100% nyers, azt gondolom a 20% főtt, párolt...ételek beleférnek...de mindig változik az ember...most azért diétázom, mert sok édes, magos recepttel kísérleteztem, és bizony meglátszott. Vissza kellett vennem. A következő lépés egy 7 napos léböjt lesz. Ha van kedved valamikor összefuthatunk, mondjuk Gittánál egy potluckon:-)

Unknown írta...

Jó ötlet, bár nekem a potluckon kívül is megfelel:) például most szombaton,tehát holnap jössz fel pestre? a potluckra? mert akkor holnap is összefuthatunk, egy jó tea keretében! nagyon érdekelnek a tapasztalataid, meg tetszik hogy kevésbé olajos recepteket használsz!

Sophia írta...

nézz be hozzám, adni szeretnék...

Sütő Mónika írta...

Holnap nem megyek, még csak 1x voltam Gittánál. Férjem többször jár arra(Budapest), majd egyeztetünk, aztán valamikor csak összejön:-)