2011. január 25., kedd

Diéta 2. nap/ Diet 2. day/

Elég mozgalmas napom volt, meg az este is az, így csak gyorsban mesélném el mi is történt ma.
Reggeli zöld turmix volt. Ebédre zellerkrémlevest készítettem, aminek a receptje már fenn van a blogon. A második pedig bolognai, gombával dúsítva. Nekem bejött. Ma elkészítettem a holnapi menüt is, mivel elutazunk, így kicsit dolgosra sikeredett a nap. Összegezve a 2 napot, tegnap hiányzott az édesség, ma kevésbé, ma inkább a kávé hiányát éreztem. 

Gombás bolognai
Elkészítése: A tészta nem más, mint cukkini. Semleges ízével jól helyettesíti a gyakorlatilag íztelen tésztát. A meghámozott cukkinit krumpli hámozóval aprítgattam tovább. Persze akinek van, használhat más segédeszközöket is.
A szósz gyors, egyszerű és finom. Turmix gépbe teszünk néhány paradicsomot, mondjuk 2 db-ot. Szeretem a fokhagymát, így azt is teszek bele, persze nem kell tulzásba vinni. Ami nagyot dob az íz világon az néhány aszalt paradicsom olíva olajban eltéve. Majd, ha ezek megvannak jöhet a fűszerezés! Oregánó, ha lehet friss, Bad Ischler Bio 7- fűszer só, és kevés örölt Cayennebors (csípős így aki nem szereti elhagyható, amúgy felturbózza az anyagcserét:-) ) Ezt összemixeljük, akinek van és szeretne krémesebb állagot tehet bele egy kis avokádót. Gombát összevágtam, kicsit bepácoltam fűszeres olajban, majd ezt is a paradicsom szószba kevertem.

2 megjegyzés:

ezisén írta...

Már aggódtam, hogy nem láttalak tegnap. De az jó ha minden rendben van.
Kávé helyett a zöld tea- fehér tea nem fér bele az elképzelésedbe? Tudom hogy nem nyers, de én délelőtt iszom, és sok gyömbérteát is fogyasztok pici citrommal, nekem jó esik édesítés nélkül, de persze lehet édesíteni.

Sütő Mónika írta...

Aranyos vagy! Köszönöm, jól vagyok!
Igen én is szeretek teázni, kedvencem a borsmenta. Nem teszek bele semmit, üresen iszom. Van itthon zöld tea is de vaníliás, így nem annyira ízlik. Majd veszek natúrt:-)