2011. január 31., hétfő

Mérlegelés!!!!!!!

Olyan boldog vagyok! Bizony megtörtént a mérlegelés ééééés - 2,5 kg, úgy hogy tegnap megettem egy fél narancs tortát....:-)
Ez MŰKÖDIK!!!!!!!!!!!!!!!
Most hívtam testvéremet, aki a hétvégén bizony főtt ételt is evett, kérdezte, hogy a héten is vinnék - e neki?!... :-o , mert a főtt ételtől ÉHES volt és nem érezte olyan jól magát, azt mondta még éjjel is korgott a gyomra:-) szóval teljes a siker. Hajni előtte jó ha napi 10% nyerset evett, de szerintem inkább annyit se. És bizony annyi a téveszme, a berögzült félelem...ő is azt mondogatta az elején, hogy ő nem ehet nyerset, ezt se azt se, mert epés...és tessék, minden átmenet nélkül átváltott 100% nyersbe, és jól van, jobban van...:-)  Bizony, ha főtt ételt eszünk, csak ennénk és ennénk és nem lakunk jól, éhesek vagyunk. Hogy miért? Mert a szervezetünk éhes marad, éhezik vitaminokra. Nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos! Orvosok több 10 000 halottat megvizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a halál oka a vitamin hiány, a szervezet, a szervek, sejtek éhen haltak. Nem kapták meg azt amire szükségük lenne a működésükhöz, és bizony a fogyás kulcsa is ez, hogy megadjuk azt amire a szervezetünknek szüksége van. Rengeteg evvel kapcsolatos könyvet olvastam, ha erről volt szó a tévében azokat a műsorokat is megnéztem. Érdekelt, mi játszódik le egy " kövér" ember lelkében, testében. Bizony ezeknél az embereknél az evés szenvedély, ők szenvedély betegek, és szerintem az evés az egyik legdurvább szenvedély betegség, mert cigit, drogot...leteheted, lehet nélküle élni, de enni bizony minden nap kell és, ha már eszel akkor, nagyon nehéz egy szenvedély betegnek abbahagyni és azt mondani, hogy ok nekem ebből ennyi elég volt. Így sokszor, ha sikerül is fogyniuk, sokszorosát hízzák vissza. Szerintem erre csodálatos megoldás a nyers étkezés. Ebből ehet mennyiséget és akkor is fogyni fog, és aki ezt elkezdi észreveszi, hogy ebből idővel nagyon kevés, nagyon kicsike adag is elég. Mert ez tényleg laktat és táplál.

Na most ebbe kicsit belelendültem, de olyan lelkes vagyok és talán sikerül másoknak is átadni belőle...

A fotón egy diétás édesség látható, mangó sorbet.

Mangó sorbet: 1 mangót turmixoltam, 1 mandarinnal, formába öntöttem, lefagyasztottam. Tányérra helyeztem és vér narancs darabokkal tálaltam.

10 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!

Judit vagyok!Még csak néhány hete ismerkedem a nyers konyhával, de egyre lelkesebb vagyok. Ebben sokat segít a Te oldalad is.
Köszönöm szépen!

Üdv
Judit

Sütő Mónika írta...

Örülök:-) köszönöm! Próbáld, ki! Semmit se vesztesz maximum néhány + kilót, már ha van!?

Unknown írta...

Köszönöm a biztatást!Néhány kiló veszteség nem fog ártani, de inkább az egészségem ami motivál. Rögtön lenne is egy kérdésem, a receptjeidben azt íród, hogy a magokat amiből az önteteket készíted beáztatod. De mennyi időre? A másik pedig, hogy a kislányod is ezeket eszi, vagy neki még főzöl, csak beiktatsz neki nyers ételeket is? Köszi.

Judit

Sütő Mónika írta...

Áztatom a magokat amiket használok, mert így emészthető és beindul a csírázási folyamat, több lesz bennük a vitamin. A legtöbb magnak elég, ha éjszakára beáztatod, de ha úgy alakul ázhat több napig is. A diónak például kell 1 nap, hogy ne legyen olyan kesernyés az íze. Kesudió az ha minden igaz nálunk csak hőkezelt van, szóval annak mindegy, azért szokták áztatni, mert felpuhul és könnyebb így krémesre turmixolni.

Kislányom ovis, és szereti a húst. Nagymaminál kieszi a levesből a nyakát...nem szeretném az én étkezésem ráerőltetni. Talán majd idővel, ha látja, a jó példát majd ő is változtat. Turmixokat szereti, jégkrémet is, pedig volt benne zöld avokádó, csak az eper színe elnyomta...gyümölcsöket. Nyáron eszi a kertben a friss paradicsomot, sóskát, borsót...majd alakul. Szerencsére egészséges:-)

Unknown írta...

Köszönöm szépen a válaszod.
További sok sikert Neked és a tesódnak is!

Üdv
Judit

Sütő Mónika írta...

:-)Köszönjük! Nincs nagyobb ajándék, mint az egészség!

ezisén írta...

Szia!
Most értem csak a gép közelébe. Gratulálok!!!!
Nálam csak 1,5 kg a minusz , de mostanában én csak ennyit tudok produkálni, kb megfeleződött a fogyási sebességem. Még egyetemista koromban 2 hét alatt 4 kg simán lement, lassan ott tartok hogy 4 hét alatt 2 kg ((:: De erre is számítottam, így volt novemberben is, és ahogy néztem a külföldi fórumokon 50 felett kb 3kg/hónap amit produkálnak, tehát nem vagyok egyedül.
De!! sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és mintha az izületeim is lazultak volna ::))

Sütő Mónika írta...

Szia!
Bizony mondják , hogy korral lassul az anyagcsere:-(
De fel lehet turbózni:-) Mozgás, masszázs, bizonyos fűszerek ételek...
Na meg az se mindegy ki milyen súlyról indul, mert ugye a sokból könnyebb hirtelen sokat leadni, mint a kevésből. Na meg ez a kilóra nézett fogyás is csalós, ezért sokan inkább fogják a centit és mérnek. A lényeg, hogy beindult, aztán majd csak olvad le a zsír, peregnek le a kilók és nő az önbizalom, a jókedv...

Norka írta...

Gratula!:))

Sütő Mónika írta...

Köszi Norka!:)