2011. január 17., hétfő

Vagyok

"Vagyok aki vagyok" Na ki is mondta?


Ismét itthon. Bizony mindenhol jó, de legjobb otthon! Hazaérve alkotásba kezdtem,  rengeteget járt az agyam, volt, hogy még álmomban is "főztem":-)
Sőt azt is kifőztük testvéremmel, hogy tartunk együtt egy 1 hetes nyers diétát. Hétfőn kezdjük, én készítem a menüt. Nem kis feladat, próbálok izgalmas, finom és változatos ételeket készíteni, kevés olajos maggal és édesítéssel, hogy tényleg fogyasztós legyen. Már alig várom, persze, majd mindenről beszámolok...

Íme egy finom fagylalt, külsején még lehet javítani, de mint tudjuk, nem minden a szépség...


Fahéj és csokoládé fagylalt:
Kesudiót áztattam, turmixoltam kis vízzel, vaníliával, sztíviával, tettem bele kb fele annyi banánt amennyi a kesukrém lett. Felét kivettem, elkevertem fahéjjal. Turmixgépbe szórtam kakaó és karob port, majd turmixoltam. Kis csészébe , vagy más formába lehet önteni. Elsőnek fahéjasat öntöttem, majd megszórtam szárított hajdina csírával, erre jött a csokis réteg. Majd fagyasztottam és kiburítottam. Mézet fahéjjal összekevertem azzal meglocsoltam és hajdinát szórtam rá.



Össze is lehet önteni 1 nagyobb edénybe kis csoki darabokkal és ha megfagyott fagyiskanállal kehelybe tenni...

2 megjegyzés:

ezisén írta...

Én is tervezem igaz én 30 naposban gondolkodom. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a napi menütök. Szeretnék végre a túlsúlyom egy részétől elbúcsúzni így nálam főleg gondolom a zöldség kell szerepeljen a palettán. Régebben 21 napos lé böjtöket tartottam munka mellet, az a végére nagyon elszállós lett, sokszor nehéz volt jelen lenni és koncentrálni, ezt most nem szeretném. Ezért gondolom használok majd banánt és olajos magvakat is csak óvatosan. Szerinted mire kell majd figyelnem?

Sütő Mónika írta...

Szerintem, ha csak zöldséget ennél az unalmas lenne, hisz 1 hónapig is csinálni szeretnéd. Azt tanácsolom, hogy a reggelid legyen valami gyümölcs alapú. Turmix, 1 gyümölcssali, sorbet...egyél sok ananászt és kivit. Banánból most kevesebbet.Az a jó, ha próbálod végig pozitívan felfogni, lelkileg előtte rákészülsz esetleg megnézed, hogy a holdállás is a segítségedre legyen...Ha van erőd és lehetőséged, kezdhetnéd 1-2 nap tisztító léböjttel, így a gyomrod is összemegy kisebb adagok is elegek lesznek és nem fogod úgy kívánni az édeset. Magokat szerintem délben, ebédre egyél utoljára, vacsorára már csak zöldségekből kombinálj valamit. Rágcsálj ropogós jégcsapretket, zellerszárat, uborkát, ha éhes vagy...ja és, ha salátát csinálsz kerüld az olajat. Kis citromlé, na meg fűszert használhatsz amennyit csak szeretnél ezzel izgalmassá és változatossá teheted és kielégíted az ízlelőbimbóidat:-) Próbálj olyan ételeket enni amit alapból is szeretsz! Írj egy kis biztatást magadnak, hogy miért lesz jó neked ez a diéta, és ha elgyengülsz csak vedd elő! Sok sikert! Talán majd a mi menünkből is tudsz venni 1-2 ötletel..aztán majd írj mi volt?!