2011. január 31., hétfő

Diéta 8. nap /Diet 8. day/

Mivel belelendültünk és nagy a lelkesedés na meg ugye érezzük, látjuk eredményét így folytatjuk úgynevezett diétánkat:-) 

Bizony én még ma is a narancs sütit eszegettem reggelire, most sajna elfogyott, de nem baj csináltam valami más édeset. Ebédre brokkoli krém leves készült, majd currys pörkölt, rizzsel. Ezek a képek, nem valami jó ilyen későn feltenni, mert bizony a látványtól megéhezek, beindul a pavlovi reflex:-)  Desszert is készült, palacsinta, de ezt már inkább vacsorára ettük meg.  


Üvegtészta volt a vacsora. Nos ebben bizonytalan vagyok, vagy nem? Szerintetek ez vajon
mennyire fér bele a nyersbe?????

Csapból engedtem meleg vizet, abban ázott 5 percig, na mondjuk kissé keménykés maradt, de nem baj, így laktatóbb, meg tovább kell rágni:-) Mungóbabból van...

Brokkoli leves: Turmixgépbe tettem, fél avokádót, 1/4 fej brokkolit, citromlevet, fokhagymát, vizet, sót, bio vegetát. Amikor elkészült szórtam bele pirított karfiolt. Ez a karfiol, szójaszószos, citromos olajban pácolódott, majd aszalódott 1 éjszakát. 

Currys pörkölt rizzsel: Kezdem a rizzsel, mert az egyszerűbb. Aprítógépbe tettem, cukkinit, zöldség gyökeret, kevés napraforgó magot, cirtomlevet, sót. Ezt daraboltam, amíg rizs nagyságú lett. Pörkölt: Apró darabokra vágtam, paradicsomot, kápia paprikát, brokkolit, cukkinit, ananászt. Ezeket tálba tettem, currys indiai fűszerrel és olajjal összekevertem, majd egy éjszakát aszaltam.

Zöldséges üvegtészta: Csapból engedtem meleg vizet abban ázott 5 percet a tészta, majd lecsepegtettem. Az öntethez turmixgépbe tettem, fél avokádót, aszalt paradicsomot olajban eltéve, fokhagymát, gombát, citromlevet, szójaszószt, sót. Amikor ez elkészült vágtam a szószhoz paradicsomot, cukkinit, kápia paprikát és néhány csík sárgarépát. Tésztához kevertem, tetejét fűszerezett napraforgóval szórtam meg.

Ananász palacsinta: Na milyen színe van? Izgi nem?! Bizony a tészta ananászból van. Tegnap gondoltam, kísérletezek egyet, hát 1 egész ananászt bedobtam a turmixgépbe, aztán megaszaltam. Érdemes próbálkozni, ha csak 1-2 sikerélmény van az is nagyon jó. Egy nagy kerek lapot csináltam, abból vágtam ki ollóval egy darabot a palacsinta tésztájának. Banánt és ananász darabokat tettem bele, na meg csokikrémet. Csokikrém, turmixgépben készült avokádóból, vaníliából, kakaóporból, mézből, fahéjból. Habnyomóval töltöttem a palacsintába.

7 megjegyzés:

ezisén írta...

Cseréljünk e-mail címet.

Ha tudsz erre írjál:
makrobiotika@freemail.hu aztán majd megadom azt az e-mailt amit naponta használok, de azt nem szeretném ide kitenne ::))

A receptek gyönyörűek!! Most nálam munka van 1000-el így alig készítek valamit, csak zöld lé saláta, kréker, és pácolt zöldség hogy levest tudjak csinálni. De szerdától többet leszek itthon és újra tudok alkotni, mert az kell is hogy ne essek vissza.

ezisén írta...

Ja és most láttam a végén palacsintát, ez gyönyörű!!!! és isteni finom lehet.

Gitta írta...

Mónika, ezek gyönyörűek! Nagyon sokat dolgoztál velük, és biztos nagyon finomak is!

Sütő Mónika írta...

Szia!

Köszönöm a címed.

Jajj én és imádom, hogy minden étel olyan szép színes, bizony már ez is táplál, csak ez a lelket! És mi lenne, ha az ember még egy jobb géppel fotózhatna...
Biztos nekem is lesz olyan amikor kevésbé lesz időm alkotni. Nekem a tél nyugis, majd a nyár nem tudom , hogy alakul.

Én elfogult vagyok, szinte minden ízlik és mindent megeszek amit alkotok. Az igazi mérce, most a testvérem, meg lassan a családja, mert mint kiderült ők is kóstolgatják a dolgokat. A férje azt mondta a palacsintára, hogy nem hiszi el, hogy nincs benne keksz, na meg megette a maradék brokkoli levest...:-) na nekem ez az öröm

Sütő Mónika írta...

Szia Gitta!

Köszönöm. Mivel most nem csak magamra "főzők" próbálok finomat is, szépet is...na meg időm is engedi + szeretek alkotgatni:-)

Te mit gondolsz az üvegtésztáról?

Sophia írta...

Szia Móni!

Fantasztikus!!! Ma én is brokkoli levest csinálok:) Gyönyörű a palacsintád! Biztos finom!

Sütő Mónika írta...

Szia Sophia!
Jártam nálad, jó ötlet a káposzta levél a levesbe, így lehet még haragosabb zöldre csinálni. A palacsintád, hát annak nagyon szép a tésztája, olyan igazi palacsinta színű.