2011. január 13., csütörtök

Mogyórókrémes keksz kosár

Na megint alkottam, szeretek ilyesmivel szöszmötölni, és most jól megaszalom, hogy elvihessem kirándulni:-) persze aszalás nélkül is finom, úgy puha omlós, aszalva meg ropogós, mint egy igazi keksz.

A tészta mandulából van. Beáztattam aztán megszárítottam, majd kávé darálóban megőröltem, persze lehet aprító gépben is csak akkor nem ilyen homogén a tészta. Amennyi a mandula pép kb fele annyi hajdina csíra lisztet ( hajdinát csíráztattam, megaszaltam, majd kávé darálóban lisztté őröltem) tettem hozzá. Mézzel édesítettem és kakaó port tettem hozzá. Ha nem elég pépes mehet hozzá kicsi víz. A tésztát formába nyomkodtam és megaszaltam, kb 1 napig.

A gyerekek így az enyém kedvence is a mogyoró krém. Mogyorót áztattam, majd megaszaltam. Kávédarálon porrá őröltem, kakaó port, mézet tettem hozzá ill kis kókusz olajat. Ezt kentem a sütire, ill olyan sűrűre csináltam, hogy kézzel rányomkodhattam.

2 megjegyzés:

Sophia írta...

Gyönyörűek ezek a kosarak! Gratulálok hozzá!

Sütő Mónika írta...

Köszönöm:)most vettem a formát és gyorsban kipróbáltam.