2010. december 13., hétfő

Csokis guba

Elkészítés:
Kell hozzá aszalt gyümölcs lap. Ez almából fahéjból és körtéből van. Ezeket turmixoljuk, majd 0,5 cm vastagságban az aszalóban elterítjük, mire kiszárad csak 1 mm vastag lesz.
A töltelék áztatott magokból, datolyából és kókusz reszelékből van, ezt ízesítettem kis vaníliával és reszelt narancs héjjal, fahéjjal és színeztem karob- és kakaó porral. Ha nem elég édes lehet még bele mézet is tenni. A lényeg, hogy ezt betegyük az aprító gépbe és addig vegyítsük amíg egy ragacsos állagot nem kapunk. Kókusz reszelékkel hígítjuk, hogy ne legyen olyan tömény, majd mazsolát dobálunk bele.
Ha kész a massza, aszalt gyümölcs lapra terítjük, majd felcsavarjuk. Kicsit pihentetjük amíg a gyümölcs lap megpuhul,  kb 1 cm szélesen felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: