2010. december 6., hétfő

Reggeli ropogós

Elkészítés: Kellenek beáztatott magok, amilyen van otthon. Én napraforgót és mandulát tettem bele. Ezeket lecsepegtetés után aprítógépbe tettem. Adtam hozzá 1 almát szeletelve, fahéjat és mézet. Ezeket összeaprítottam, de nem pépesre, hanem nagyobb darabokra, hogy ropogós maradjon. Szórtam bele mazsolát, banánt és narancsot vágtam rá, majd öntöttem rá egy kis narancslevet. Narancslé helyett lehet rá locsolni magtejet is. Gyümölcsöket változtatva, sok variációját ki lehet próbálni! Finom, szép és tápláló.

4 megjegyzés:

Nóra írta...

Szia!
Csak nemrég találtam rá a blogodra, és nagyon tetszik. Én is próbálok odafigyelni, hogy miket eszek, és adtál néhány jó ötletet :)
Többször is említed, hogy áztatott magvakat használsz. Ez mit jelent? Mármint mibe áztatod őket?

Sütő Mónika írta...

Szia!
Köszönöm! Vízbe áztatom,ha tehetem 1 napot,de van aminek kevesebb idő is elég. Azért áztatunk, hogy létrejöjjön a magban egy "ősrobbanás" beindul a csírázási folyamat, ha áztatás után elültetnéd kikelne a kis növény. Így tele lesz vitaminokkal, és emészthetővé válik számunkra.Ha krémeket csinálsz pl kesudióból sokkal könnyebben tudod krémesre turmixolni áztatás után, mert felpuhul...Jó próbálkozást és sok sikert:-)

gyopper írta...

Szia!

Nekem ehhez lenne kérdésem: áztatás után kiszárítod a magokat, vagy fölösleges? :)

Köszi!

Sütő Mónika írta...

Szia!

Felesleges. Ha nem szeretnél napi szinten azon gondolkodni, hogy milyen ételt készítesz másnap és mit kell előkészíteni, beáztatni hozzá, akkor érdemes egy nagy adag mandulát, külön napraforgót...magokat beáztatni kb. 1 napra, így az enzimgátlók eltűnnek belőle és több lesz benn a vitamin...majd kiszárítod napon, vagy aszalóba, vagy sütőbe 42 fokon vagy radiátoron...akkor így kiszárítva, légmentesen elcsomagolva bármikor előveheted, és már nem kell áztatni, mivel ezt már megtetted! Így kényelmes és praktikus...

Szívesen!:-)