2010. december 30., csütörtök

sajt torta, cheese cake

Nem kell megijedni, bár nálunk sokan ezt teszik, ha meghallják a nevét. Hogy lehet sajtból édeset...nos ez nem sajtból van, de az ötletet, az alapján találták ki, én meg másolom, mert finom!

Az alap dió és aszalt datolya aprítógépben darabolva. Ha megfogjuk a masszát és ragadós-összeáll akkor jó. Belenyomkodjuk egy csatos formába úgy, hogy a szélén legyen plusz 1 centis perem, ez tartja benn a krémet. A tortalapot kicsit betettem az aszalóba, hogy ropogós legyen, ill így biztos nem fog elázni a krémtől. Természetesen aszalás nélkül is tökéletes. Az alapra kentem élő lekvárt (aszalt gyümölcs beáztatva kis vízzel turmixolva), így kevésbé jut át a nedvesség a tésztába.
Lekvárra jöhet a "sajt krém". Turmixgépbe öntöttem előre beáztatott kesudiót, vizet, kókusz olajat, citromlevet, mézet, vaníliát. Jó krémesre turmixoltam, majd a sütire öntöttem. Hidegre tettem:-) Holnap fogyasztjuk! Lehet gyümölcsökkel díszíteni,  én most ilyen natúrt szerettem volna.

Elutazunk így a süti maradékát lefagyasztottam. Egy szeletet megkóstoltam fagyasztva, olyan, mint a fagyi süti, és hihetetlenül krémes!

2 megjegyzés:

Balogh írta...

Finom volt tényleg, de nincs is benne sajt :-)

Sütő Mónika írta...

Ugye!? Örülök:-) na majd többször viszek kostolót!!